Ana içeriğe atla

İmam-ı Şazeli Hizbü'n-Nasr Duası

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla

Allahım! Senin kahreden güç ve kuvvetine, süratle yetişen yardım ve nusretine, çizdiğin sınırların aşılması karşısındaki mukaddes gayretine ve talep edenleri içine aldığın himayene sığınıyoruz.

Allahım! Her şeyi işiten, her nidaya icabet eden, her şeye her şeyden daha yakın olan, fermanlarını süratle gerçekleştiren, intikam ve kahrı şiddetli, derdest edip yakalaması çabuk ve güçlü olan yalnız Sensin. Zorbaların kaba kuvvetleri Senin takdirini asla engelleyemez ve ister kral, ister kisra, isterse zulme saplanmış başka herhangi bir zorba olsun, o mütemerritlerden hiçbirinin helaki Sana katiyen ağır gelmez. 

Rabbimiz! Bize tuzak hazırlayanları, arkamızdan düzen kuran komplocuları, bize çukur kazmak ya da başka bir yolla bizi aldatmak isteyen art niyetli insanları Sana havale ediyoruz. Tuzaklarını kendi başlarına dola, onları kazdıkları çukurlara düşür ve attıkları ağlara kendi ayaklarını bağla.

Allahım! “Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd” hakkı için, düşmanlık besleyenlerin art niyetlerinden bizi muhafaza buyur. Onları gerisin geriye döndür. Hepsi Senin sevdiklerine feda olsun. Gazabını acilen onlara musallat eyle. Allahım! Birliklerini boz. Allahım! Topluluklarını parça parça et. Allahım! Kılıçlarını körelt (mühimmatlarını kullanılamaz hâle getir) ve sayılarını azalt. Allahım! Başlarına musibet yağdır. Allahım! Üzerlerine azabını gönder. Allahım! Onları hilm ve lütuf sahandan çıkar, onlara verdiğin süreyi sonlandır, ellerini boyunlarına bağla ve kalplerine rapteyle. Bizim için planladıkları kirli emellerine ulaşmalarına müsaade etme. 

Allahım! Geçmiş dönemlerde peygamberlerine ve diğer dostlarına yardım ederken yaptığın gibi, bugün de bize yardım et ve bu çaresiz kullarına düşmanlık besleyenleri paramparça eyle. Sana düşmanlık edenlere karşı sevdiklerini tutup kaldırdığın gibi bizi de tutup kaldır. Allahım! 

Düşmanca tavır sergileyenlere, Senin kapının kıtmirlerine zarar verebilecekleri güç ve kuvveti verme ve onları o konumlara getirme. Günahlarımızdan dolayı onları bize musallat etme Allahım!

"Hâ Mîm” (7 kere) İş tamam olmuş ve Hakk'ın nusreti gelip bizi bulmuştur. Daha bize hiçbir şey yapamazlar. " Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf" bizi korktuklarımızdan masûn ve mahfuz eyler.

Allahım! Bizi kötülüklerden ve belalara dûçâr olmaktan sıyanet buyur. Reca duygularımızı dirilt ve umduklarımızın üstünde sürprizlerinle bizi sevindir. "Ya Hü! (3 defa)" İmdadımıza âcilen, âcilen, âcilen yetiş ya Rabbî! Dileklerimize icabet buyur, icabet buyur, icabet buyur ya Rabbî! 

Ey Nuh'un (aleyhisselâm), kavmi hakkındaki duasına icabet eden, düşmanlarına karşı İbrahim'e (aleyhisselâm) yardımda bulunan, Hazreti Yusuf'u babası Yakub Peygambere kavuşturan, Hazreti Eyyûb'a dokunan zararı kaldıran, Zekeriya'nın (aleyhisselâm) duasına kabul mührü vuran, Yunus ibn Metta’ın (aleyhisselâm) tesbihini makbul sayan Rabbim! Dualarına icabet ettiğin bu peygamberân-ı izam hürmetine bizim dualarımızı da kabul eyle. İstediklerimizi bize lütfet. Mümin kullarına yapmış olduğun vaad-i Sübhanîyi bizim için de gerçekleştir. 

“Ya Rabbî! Serisin ilah, Senden başka yoktur ilah. Sübhansın, bütün noksanlardan münezzehsin, Yücesin. Doğrusu kendime zulmettim, yazık ettim. Affını bekliyorum Rabbim!" 

Sonsuz izzetine yemin olsun ki Allahım, sen gerçekleştirmezsen hiçbir emelimiz gerçekleşmez ve yüce hakkın için ya Rab, sen nasip etmezsen, biz recalarımızda hep haybet yaşarız.

Eğer yakınlarımızın gayret ve yardımı yavaş ve uzak olursa, 

Biliriz ki, Allah'ın gayreti ve bize olan yardımı hızlı ve çok yakındır;

Ey Rabbimin gayreti, ey gayretullah, çabuk yetiş imdadımıza,

Ey Rabbimin gayreti, yetiş ki çözülsün ukdeler bir bir. 

Düşmanlar saldırganlaştı, cevr ü cefaları arttıkça arttı; biz de koruyup kollayan Rabbimize sığındık. "Dost olarak Allah yeter, yardımcı olarak da Allah yeter. (1O defa)” Allah bize yeter. O ne güzel vekildir! (7 defa)" “Gerçek güç ve kuvvet sahibi sadece Allah'tır. (3 defa)" "Bütün milletler içinden Nûh'a selâm olsun!” Allahım! Dileklerimize icabet buyur. Amîn! Amîn! Amîn, ey sevdiği kullarını yardımsız bırakmayan Muin! Nebiler Serveri Efendimize ve bütün âl ü ashâbına salât eyle ve o salavât hürmetine dualarımıza kabul mührü vur.

Allahım! Düşmanlık yapanların sayılarını en iyi Sen bilirsin. Onların birliklerini boz ve hiçbirini yeryüzünde bırakma. Bakî ve sermedi olan yalnız Sensin. "Onlar bir tuzak kurdular, ama tuzaklarına karşı Biz de tuzak kurduk, kendileri farkında olmadan onların tuzaklarını bozduk, onların planlarını altüst ettik. Bak işte onların tuzaklarının akıbeti nasıl oldu! Biz onları da kendilerine uyan toplumlarını da imha ettik! işte onların, zulümleri sebebiyle ıssız kalmış, çökmüş evleri..." "Şimdi onlardan geri kalan bir şey görebilir misin?” “Şehrin altı üstüne gelmiş, ıpıssız yatıyordu." “Âlemlerin Rabbi Allah'a hamd olsun ki böylece, zulmedip duran o güruhun arkası kesildi." 

Salât ü selâm Efendimiz Hazreti Muhammed'in, tertemiz ehl-i beytinin, kerem sahibi ashâbının ve bütün enbiya ve mürselînin üzerine olsun. Hamd sadece ve sadece Âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.


Güven ve itimadım Sanadır ey celâl sahibi,

Hâl-i pürmelâlimi ve maksudumu Sen bilirsin;

O şer düşünenleri her işlerinde hüsrana uğrat,

Sen dilersen onları bir an önce mahvedersin.

Kutup ve bütün ebdâl kulların hürmetine,

Ricâlul-gayb yanındaki korunan sur,

Ve kahreden isimlerin hürmetine,

Rabbim, Sen de silleni bu zalimlere vur.



Bu Hizbü’n-Nasr'ın nice üstün sırları vardır,
Rahman’ın nice gizli lütufları olduğu gibi;
Mevlamız, bizim dualarımıza icabet vaad etmiştir,
Öyleyse, Rabb-i Rahîm'den istememek de ne ki!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İmam-ı Gazali Hizbul Hasin Duası

Bismillahirrahmanirrahim, Sağıma Bismillah, soluma Bismillah, arkama Bismillah, önüme Bismillah, üstüme Bismillah. Allah'ın adıyla korunduk Onun muhkem korumasına dehalet ettik, aşılmaz kalesine gizlendik, güzel isimleri ile donandık, Celil isminin nurlarının sırrına büründük; Kavî ve Kahir isimlerinin imdadı kuvveti ile üstün geldik, cin, ins ve sair mahlûkattan düşmanlarımıza galip geldik, onlardan gizlendik, onlara üstün geldik ve muzaffer olduk. Celâl ve İkram Sahibi, Hayy, Kay-yûm, En Büyük ve En Yüce isimlerinin yüksekliği ve güzelliğinin celâli zırhı ile korunduk. Yüce kelâmının esrar nurlarının göz alıcı parlaklığı ile düşmanlarımızdan gizlendik ve onlara sarıldık, güzel lütfunun gizliliğine tutunduk. O'nun kuvvetli güç kaynaklarına sığındık; Ona dayandık. Onu kendine mahsus hamd ile tesbih ederiz. "Onun hiç misli yoktur; O, Semî ve Basîr'dir." Fettâh, Alîm, Basit, Muizz, Cevâd, Kerim, Âlî, Azîm'dir. Allahım, tam kelimeler, muazzam isimler, nu

İmam-ı Şazeli Hizbü’l-Feth Duası

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla  Ey sevdiği kullarına art arda kapılar açan Güzeller Güzeli Yüce Yaratıcı! Kapının bu muhtaç bendelerine aksine ihtimal vermeyecek kuvvette bir iman, şirkin şemmesi bile bulaşmamış durulukta bir tevhîd ve ma'siyet isi-pasıyla kirlenmemiş bir kulluk bahşet. Zât-ı Eceli ü Âlâ nı bize öyle bir muhabbetle sevdir ki, o muhabbete başka hiçbir yabancı mülahaza karışmasın ve sinelerimize öyle bir mehafetullah hissi at ki, onda sadece Sana duyulan saygının izleri bulunsun. Gönüllerimize, Senin ezelden ebede hep münezzeh ve müberrâ bir Kuddüs olduğunu duyur. Rabbimiz! Senden, Senin rahmetinden şirkin tozuyla bile bulanmamış saflıkta bir yakın dileniyoruz. Hiç şüphesiz Sen Zâtında mukaddes, her türlü kemâlâtı cami ve olmuş-olacak, cüz’î-küllî her şeyi bilen Ulular Ulusu bir Zâtsın. Ne olur, bize de esrarını duyur ve duyurduğun o esrarı ağyara açmaktan bizi muhafaza buyur.  Rabbim! Doğrusu nefsime pek zulmettim. Günahımı bağışla ve içimi Sana kar

İmam-ı Şazeli El-Hizbü'l-Kebîr Duası

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla  Efendimiz Hazreti Muhammed'e, paklardan pak, temizlerden temiz ehl-i beytine, her biri bir kerem ve iyilik timsali olan ashâb-ı güzininin hepsine salât ve selâm olsun.  “Âyetlerimize iman edenler sana geldikleri zaman onlara: “Selam sizlere !’ de! Rabbiniz merhameti Kendi Zâtına temel bir ilke edinmiştir. Sizden kim bilmeyerek bir günah işler de sonra ardından tevbe eder ve hâlini düzeltirse O nun da Gafur ve Rahim (çok affedici ve merhametli) olduğunu bilmelidir." “Gökleri ve yeri yoktan var eden O'dur. O'nun nasıl çocuğu olabilir ki Kendisinin eşi de yoktur. Gerçek şu ki: her şey O'nun mahlûkudur ve O her şeyi hakkıyla bilir.”  Rabbiniz Allah, işte bu vasıflara sahip olan Yüce Zâttır. O'ndan başka ilah yoktur. Her şeyi yaratan O'dur. O hâlde yalnız O'na ibadet edin. Her şeyin yönetimi O'nun elindedir. Gözler O'na erişemez. O'nun ilmi ise bütün gözleri ihata eder. (Gözlerin görmediği her şe